PMU Eyeliner of Infralash

PMU Eyeliner of Infralash

PMU Eyeliner, Permanente Make-up of eigenlijk semi permanente make-up lijkt qua techniek op een tatoeage, maar het doel is iets anders. Op een subtiele en heel natuurlijke wijze brengen we pigmenten in de bovenste laag van de huid aan (de dermis of Stratum Basaal). Met deze techniek creëren we een prachtige eyeliner. Dit kan een lijntje zijn, een wing of infralash (tussen de wimpertjes) net natuurlijk wat jouw wensen zijn. Het is semi permanent omdat de inkt met de tijd zal vervagen.

Om optimaal te kunnen genieten van jouw eyeliner adviseren wij dan ook om regelmatig een touch-up behandeling te laten doen tegen een gereduceerd tarief (binnen 12/18/24 maanden). Na 24 maanden zal een nieuwe behandeling als tarief gelden.

Wanneer je kiest voor PMU Eyeliner zullen wij samen kijken welke techniek het meest geschikt is voor jouw wensen.

Verschil Eyeliner en Infralash

Een Infralash is een lijntje heel subtiel alleen tussen de wimpertjes, in de wimperrand waardoor het lijkt alsof je vollere wimpers hebt. Eigenlijk is dit ook de beste basis voor een eyeliner. Je wil tenslotte niet dat je met een eyeliner witte plekjes (huid) tussen de wimpers blijft zien. Een eyeliner is dus een lijntje ook boven de wimperrand en die kan je breder maken of uitbreiden naar een wing. Je kunt er voor kiezen om een schaduw rand er bij te zetten etc. Er zijn tal van mogelijkheden.

Permanente PMU Eyeliner technieken

Je hebt diverse technieken zoals een dunne eyeliner, infralash (tussen de wimpertjes), eyeliner wing of een shadow wing.
Je kunt daarnaast er ook voor kiezen alleen boven, alleen onder (lijntje) of beiden.
Zo kunnen wij voor iedereen de mooiste eyeliner maken net naar wat jouw wensen zijn. De prijs van de eyeliner technieken zijn allemaal gelijk.

PMU Eyeliner is perfect als:

 • Als je graag wakker wilt worden en je ogen al perfect wil hebben zonder make-up
 • Als u slechtziend bent of als u het lastig vindt u zelf op te maken
 • Als je gewoon altijd een mooie oog opslag wil hebben


Doet een PMU Eyeliner behandeling pijn?

De behandeling permanente make-up is niet geheel gevoelloos, maar wordt over het algemeen niet als heel pijnlijk ervaren, meer als irritant (soort schaafwondje). Het is de bedoeling dat een eyeliner / infralash in 1x goed geplaatst wordt.
In een enkele situatie (ook als je de nazorg niet naleeft) zal er na 6 weken hooguit een plekje / puntje een beetje bijgewerkt moeten worden maar de intentie is in 1x goed gezet.

Er is een enkeling die het als erg gevoelig ervaart en dan kan je eventueel als voorbereiding 2x een paracetamol een half uur vooraf innemen toegestaan.

Hoe gaat de behandeling PMU Eyeliner

Wanneer je voor het eerst komt dan bespreken wij eerst samen jouw wensen en kijken wij wat jouw mogelijkheden zijn. Bij deze wensen / mogelijkheden hoort ook de keuze voor welke techniek we gaan gebruiken. Daarna zullen wij jouw ogen gaan “mappen” en uittekenen zodat wij de “meest perfecte” eyeliner kunnen maken. Wanneer jij tevreden bent over het model gaan we de kleur bepalen. De kleur is ook afhankelijk van jouw huid en haar kleur.


Voorbereiding voor de PMU Eyeliner behandeling: 

Hieronder bespreken we de stappen die je het beste kunt volgen als je een permanente make-up behandelingen ingepland hebt.

 • 2 weken voor de behandeling:
  • 2 weken voor de behandeling mag u niet meer uw wimper haartjes laten verven of een lash lift. Dit is heel belangrijk want je wil niet eventuele producten hiervan die nog op de huid zitten in de huid krijgen.
 • 1 week voor de behandeling:
  • 1 week voor de behandeling mag u niet meer naar de zonnebank. Ook is het beter om geen peelings of microneedling te doen.
 • 24 uur voor de behandeling:
  • Het is zeer belangrijk dat u geen alcohol, pijnstilling, drugs of bloed verdunnende medicatie inneemt binnen 24 uur alvorens de behandeling.  Overleg eventueel met uw arts omtrent het eventueel overslaan van de medicatie. Pijnstillers zoals paracetamol mogen wel genomen worden.
  • Cafeïne mag de 4 uur voor de behandeling niet ingenomen worden. Onder cafeïne valt: koffie, thee (theïne), energie dranken en frisdranken zoals cola.

Wij vragen u zich zeer strikt aan bovenstaande regels te houden omdat dit de behandeling van de permanente make-up negatief beïnvloed.

PMU Eyeliner boven of onder

Je maakt als eerste een keuze of je een lijntje wil boven en onder. Veel mensen kiezen alleen een boven lijn in welke vorm dan ook maar soms wil iemand ook een lijntje onder. Dit zijn persoonlijke keuzes die wij samen gaan bespreken.

Infralash eyeliner:

Infralash eyeliner is een lijntje bij het bovenooglid die tussen de wimpertjes wordt gezet. Heel dun en heel subtiel waardoor het effect heel natuurlijk overkomt en de wimpers voller doet laten lijken.

Wing eyeliner of classic eyeliner

De classic eyeliner is een normale maar wel opvallende, volle en/of brede eyeliner. Je hebt de keuze bij deze eyeliner om het in een wing te laten eindigen (een eyeliner die verder doorloopt buiten het ooglid) of met een mooie strakke en slanke punt. Dit noemen we een Winged eyeliner. Een eventuele wing kan je heel kort en subtiel houden maar uiteraard ook langer door trekken

Shadow eyeliner wing

De shadow eyeliner wing is eigenlijk de wing eyeliner waarbij de buitenrand “meer poederachtig uitwaaierd” zodat er een schaduw effect ontstaat. Dit is de nieuwste trend op het gebied van semi-permanente eyeliner. Hierbij wordt eerst een basis eyeliner gezet waarna deze als het ware wordt uitgeschaduwd. Het resultaat is alsof het ooglid is aangezet met een kohlpotlood (smokey eye).

De Shadowliner is een eyeliner die op een mooie subtiele manier uitloopt langs de contouren van de eyeliner van donker naar licht. Op deze manier bereik je een subtiel smokey eye effect zonder er zelf iets voor te hoeven doen. De Shadowliner is een opvallende, volle eyeliner. Deze semi-permanente eyeliner is perfect voor vrouwen die anders elke dag zelf eyeliner en oogschaduw aan moeten brengen.

PMU Eyeliner onder

Een eyeliner onder is eigenlijk altijd een dun lijntje of infralash tussen de wimpertjes. Je kunt kiezen een complete lijn van neushoek naar buitenhoek maar ook een halve lijn waarbij je in het midden dun start en de lijn dikker eindigt bij de buitenhoek (eventueel doorgetrokken in de wing van de boven liner).

PMU Eyeliner Stardust / Butterfly

Genezingsproces PMU Eyeliner

Het genezingsproces verloopt per persoon verschillend (hoe snel je geneest) maar over het algemeen is het proces:   De eerste paar dagen kan de pigmentatie wat donkerder lijken, dit komt door de korstvorming, maar niet zo donker dat uw dagelijkse activiteiten worden belemmerd, u kunt gewoon doorgaan met uw dagelijkse activiteiten. Wanneer er korstjes ontstaan is het belangrijk deze niet te krabben, wanneer u jeuk heeft raak dan de huid alleen aan met een oor wattenstaafje. Na ongeveer 1 week lijkt de pigmentatie een stuk minder maar de kleur komt weer omhoog.

Na de behandeling krijgt u ook nazorg instructies, en ook op mee op papier. Het is belangrijk dat u zich hieraan houdt.

Soms heeft u een nabehandeling nodig binnen twee maanden, deze is inclusief in de prijs. (6-8 weken)

Verloop van Genezing PMU Eyeliner:

In het beging ziet het er heel donker uit en kan je denken OH jeetje wat heb ik gedaan. Dit is heel normaal, zodra het genezen is, is de kleur lichter. Na een aantal dagen zal het gaan vervellen waardoor er ongelijkheden, vlekken, korsten en pigmentverlies zullen ontstaan. Dit is normaal en hoort bij het genezingsproces. Het is geen reden voor ongerustheid. Probeer er zo min mogelijk aan te zitten zodat het mooi kan genezen. Het perfecte eindresultaat is 90 dagen na de bijwerking zichtbaar. Het pigment heeft namelijk tijd nodig om van de onderhuid terug naar de huidoppervlakte te komen.

 • Dag 1-4: De kleur is zeer donker
 • Dag 5-10: Er ontstaan barsten en plekken (geen kleur te zien onder de barsten en plekken)
 • Dag 11-27: Je ziet géén zichtbare kleur of vorm
 • Dag 28-55: De kleur en vorm begint terug te komen
 • Dag 56: De kleur en vorm zichtbaar

 

Nazorg en controle PMU Eyeliner

Uiteraard krijg je na de behandeling een uitgebreide nazorg formulier mee en een afspraak voor na 6 weken controle.
Bij deze controle kan de make-up nog worden bijgewerkt of aangepast indien nodig.

Was 2x per dag het behandelde gebied met unicura zeep (zachtjes en zachtjes met water of een vochtig wattenschijfje afnemen) dep droog. Niets er op smeren, ook geen dag/nachtcrème voor 7 dagen. Alleen als het echt gaat jeuken dan mag je wat witte vaseline er op doen.
Niet krabben of pulken aan korstjes, hiermee kan pigment er af komen en het resultaat beïnvloeden.

 

Hoelang blijft permanente make-up zitten?

Afhankelijk van de plaats van de PMU, de behandeling en de huid zal de pigmentatie in de loop van de tijd gaan vervagen. Dit komt onder andere door de natuurlijke cel vernieuwing en het invloed van Uv-licht. De huid van ieder persoon is weer anders, bij de een zal het langer mooi blijven dan bij de ander. Permanente make-up Ombre brows blijven gemiddeld 1,5 tot 3 jaar goed maar zullen wel gaan vervagen waarvoor wij een touch-up adviseren na een jaar.

Hygiëne

Bij elke behandeling wordt er een nieuwe steriele naald gebruikt. De naald wordt vlak voor de behandeling uit een steriele verpakking gehaald. Wij zijn GGD gecertificeerd en werken uitsluitend volgens de richtlijnen van de GGD.

 

Wat is het verschil tussen permanente make-up en een tatoeage?

Het verschil zit in het gebruik van de naalden, het pigment, en de diepte van het ingebrachte pigment. Bij een tatoeage gaat de naald dus dieper en wordt het pigment ingekapseld door vetcellen en daardoor zal deze dus veel langzamer vervagen. Het grote voordeel bij permanente make-up is juist dat het vervaagd zodat het na verloop van tijd nog aangepast kan worden en eventueel met nieuwe technieken weer opgefrist.

Verloop na de PMU Eyeliner behandeling

Tot drie dagen na de behandeling:

 • Geen watercontact
 • Niet de permanente make-up aanraken
 • Niet sporten of inspanning waarbij je heel erg gaat zweten
 • Geen make up of crème op de wenkbrauwen, rondom mag wel

Na de behandeling:

 • Een week niet zwemmen en geen sauna, geen mascara of oogpotlood
 • Twee weken niet zonnen of zonnebanken
 • Twee weken de wenkbrauwen / wimpers niet verven
 • Twee weken geen gezichtsbehandelingen laten uitvoeren
 • Na twee weken blijven beschermen met SPF 50 om de kleur zo lang mogelijk te behouden

Minimale Leeftijd Permanente make-up

De minimale leeftijd voor permanente make up is 17 jaar, waarbij 1 van de ouders dient mee te komen naar de behandeling en toestemming te geven op een consentformulier. Boven de 18 mag je zelf beslissen over de behandeling.

 

Verschillen in behandelingen

De resultaten van een PMU behandeling kunnen verschillend zijn. Dit kan te maken hebben met verschillende factoren, zoals bijvoorbeeld huidtype of leeftijd. Niet bij iedere klant pakt de PMU de eerste behandeling goed. Mochten er verschillen ontstaan tussen de eerste en de tweede behandeling (na genezing als de korstjes eraf zijn gevallen) kunt u het rustig bijtekenen tot de volgende behandeling, Tijdens de tweede en mogelijk derde behandeling kijken wij opnieuw naar de vorm en kleur, en werken wij dit bij totdat u helemaal tevreden bent.

Hoe zit het met garantie:

Na de permanente make-up behandeling heb je altijd recht op een touch-up behandeling na 6 – 8 weken. Eerder dan deze termijn behandelen wij niet. Dit komt omdat het helingsproces anders nog gaande is. Na de touch-up behandeling heb je nog garantie t/m 4 weken. Mocht er iets niet naar je zin zijn, of te snel zijn vervaagd kun je in overleg langskomen. Buiten deze garantie termijn geldt het tarief voor een touch-up binnen 12/18/24 maanden of na 24 maanden het standaard tarief. Je bent zelf verantwoordelijk voor het maken van de touch-up behandeling en wij adviseren deze direct na de 1e behandeling vast te leggen.
Wij zijn op geen enkele wijze verantwoordelijk voor een volle agenda indien je niet direct na de eerste afspraak de touch-up afspraak hebt ingeboekt.

Wanneer men zich niet houdt aan de nazorg regels (vooral het niet pulken/krabben aan korstjes) zal er geen garantie claim mogelijk zijn.

Mag je permanente make up laten zetten als je zwanger bent?

Je mag geen permanente make up behandeling ondergaan wanneer je zwanger bent. Dit komt omdat hormonen ervoor zorgen dat pigment minder goed kan pakken in de huid. Daarnaast en de voornaamste reden is wanneer er zich een infectie voordoet kunt u geen antibiotica nemen vanwege de zwangerschap.

Ik heb botox / fillers, mag ik dan permanente make-up laten doen?

Dit kan, alleen moet er 2 weken tussen de laatste behandeling van de fillers of botox zitten voordat er permanente make up geplaatst mag worden.

Wat is een intake formulier?

The Skinfirm werkt met een intake formulier om alle veiligheidseisen te kunnen waarborgen. Dit houdt in dat the Skinfirm onder bepaalde omstandigheden niet behandeld. Door middel van het intakeformulier wordt dit alvorens de behandeling met u doorgenomen. Alle gegevens die door u worden ingevuld zijn en blijven te allen tijde privé en vallen onder de privacy wetgeving.

Wanneer mag je geen permanente make-up behandeling

Helaas is het niet mogelijk om bij iedereen PMU toe te passen. Daarom is het belangrijk om vooraf aan te geven of u huidaandoeningen heeft. Dan kan kunnen wij u vertellen of u wel of niet behandeld kunt worden.

Wanneer of op welke plek doen wij geen PMU:

 • Op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken, wijnvlekken of zwellingen.
 • Op een plek waar minder dan drie maanden geleden een tatoeage is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet genezen is
 • Op plekken waar u het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan
 • Op een litteken dat minder dan een jaar oud is
 • Op een plek die minder dan zes weken geleden is getatoeëerd of permanente make-up heeft gehad
 • Wanneer u zwanger bent of borstvoeding geeft
 • Binnen 2 weken na het plaatsen/zetten van fillers of botox

Heeft u diabetes?

Bij diabetes (suikerziekte), is PMU in sommige gevallen af te raden omwille van een minder goede wondheling. Hierdoor kunnen kleurverschillen in het pigment ontstaan en is het resultaat niet mooi. Niet alle patiënten hebben echter een slechte wondgenezing. Bij de meeste patiënten is het dus geen probleem mits zij de zich houden aan de nazorg die voorgeschreven wordt.

GGD Vergunning & REACH

The Skinfirm heeft een GGD Vergunning voor Tatoeëren en PMU. U kunt dit ten alle tijden controleren op de speciaal hiervoor bedoelde database website: https://www.veiligtatoeerenenpiercen.nl/vind-hier-je-studio   
Deze vergunning geeft aan dat The Skinfirm werkt volgens de hygiënerichtlijnen van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid.
Laat u nooit behandelen bij een salon die niet vermeldt staat als vergunninghouder!

Wij maken gebruik van verschillende soorten naalden, afhankelijk naar wens en het type huid.
De pigmenten, de naalden en alle overige (wegwerp) artikelen zijn aangekocht in Nederland en voldoen aan alle eisen die staan in de wetgeving van het LCHV (Landelijk Centrum Hygiene en Veiligheid) en de pigmenten zijn volgens de richtlijnen van REACH

Informatie document: Informatie_PMU

 

ggd goedgekeurd

 

Volg Skinform op Facebook en Instagram
Kijk eens op onze webshop voor ondersteunende & antiaging huidverzorgingsproducten

Kijk op onze info pagina voor openingstijden en andere details