PMU Lippen

PMU Lippen

PMU Lippen Permanente Make-up of eigenlijk semi permanente make-up lijkt qua techniek op een tatoeage, maar het doel is iets anders. Op een subtiele en heel natuurlijke wijze brengen we pigmenten in de bovenste laag van de huid aan (de dermis of Stratum Basaal). Met deze techniek creëren we prachtige lippen. Dit kan een lijntje zijn rondom de lippen om de vorm weer te definieren maar dit kan ook full lips of ombre lips zijn om de lippen weer een mooie kleur te geven. Net natuurlijk wat jouw wensen zijn.
Sommige mensen willen graag hun natuurlijke lipkleur weer terug die met de jaren is gaan vervagen.
Wanneer je ouder wordt, vervaagd ook de liprand waardoor het soms niet meer zo duidelijk is waar huid eindigt en lippen starten. Dit kan je perfect met een lijntje weer definiëren. Het kan ook zijn dat je gewoon altijd bij het opstaan direct er “klaar en ready to go” uit ziet. Alles is mogelijk. Het is semi permanent omdat de inkt met de tijd zal vervagen.

Om optimaal te kunnen genieten van jouw lippen adviseren wij dan ook om regelmatig een touch-up behandeling te laten doen tegen een gereduceerd tarief (binnen 12/18/24 maanden). Na 24 maanden zal een nieuwe behandeling als tarief gelden.

Wanneer je kiest voor PMU lips zullen wij samen kijken welke techniek het meest geschikt is voor jouw wensen.

Pmu Lippen INTAKE

We starten eerst met een intake. Bij deze intake kunnen we de gewenste kleur bepalen aan de hand van een test box met kleuren.
Alle pigment kleuren zijn verwerkt in een testbox waarbij wij de kleuren op de lippen een kunnen brengen met een lippenseeltje en je goed kunt zien hoe deze kleur op jouw lippen en bij jouw gezicht uitkomt. Zo krijg je een veel mooier idee en beeld dan een kleur kiezen van een staaltje of een plaatje. Jouw eigen lipkleur en huidskleur spelen immers ook een rol in de uitkomst.

Wanneer de kleur bepaling is gedaan dan plannen we een behandel afspraak in.
Mocht de gewenste kleur niet op voorraad zijn dan kunnen we deze nog bestellen

PMU Lippen is perfect als:

 • Als je graag wakker wilt worden en je ogen al perfect wil hebben zonder make-up
 • Als u slechtziend bent of als u het lastig vindt u zelf op te maken
 • Als je gewoon altijd een mooie oog opslag wil hebben


Doet een behandeling pijn?

De behandeling permanente make-up is niet geheel gevoelloos, maar wordt over het algemeen niet als heel pijnlijk ervaren.
Voor de lippen wordt met een verdovingscrème gewerkt, waardoor je vrijwel niets meer voelt. Eventueel als voorbereiding is paracetamol half uur vooraf innemen toegestaan.

LET OP !! De verdovende creme (Emla creme) dien je zelf mee te nemen!!! Deze kan je aanvragen bij de huisarts en vermeldt er dan bij dat het om PMU lippen gaat

 

Hoe gaat de behandeling PMU Lippen

Wanneer je voor het eerst komt dan bespreken wij eerst samen jouw wensen en kijken wij wat jouw mogelijkheden zijn. Bij deze wensen / mogelijkheden hoort ook de keuze voor welke techniek we gaan gebruiken. Daarna zullen wij jouw ogen gaan “mappen” en uittekenen zodat wij de “meest perfecte” eyeliner kunnen maken. Wanneer jij tevreden bent over het model gaan we de kleur bepalen. De kleur is ook afhankelijk van jouw huid en haar kleur.


Voorbereiding voor de PMU Lippen behandeling: 

Hieronder bespreken we de stappen die je het beste kunt volgen als je een permanente make-up behandelingen ingepland hebt.

 • 1 week voor de behandeling:
  • 1 week voor de behandeling mag u niet meer naar de zonnebank of uw wimper haartjes laten verven. Ook is het beter om geen peelings of microneedling te doen.
 • 24 uur voor de behandeling:
  • Het is zeer belangrijk dat u geen alcohol, pijnstilling, drugs of bloed verdunnende medicatie inneemt binnen 24 uur alvorens de behandeling.  Overleg eventueel met uw arts omtrent het eventueel overslaan van de medicatie. Pijnstillers zoals paracetamol mogen wel genomen worden.
  • Cafeïne mag de 4 uur voor de behandeling niet ingenomen worden. Onder cafeïne valt: koffie, thee (theïne), energie dranken en frisdranken zoals cola.

Wij vragen u zich zeer strikt aan bovenstaande regels te houden omdat dit de behandeling van de permanente make-up negatief beïnvloed.

 

PMU Lippen liner

PMU Lippen  contour en shadow

PMU Lippen full lips

PMU Lippen ombre lips

PMU Blush Lips

 

Genezingsproces PMU Lippen

Het genezingsproces verloopt per persoon verschillend (hoe snel je geneest) maar over het algemeen is het proces:   De eerste paar dagen kan de pigmentatie wat donkerder lijken, dit komt door de korstvorming, maar niet zo donker dat uw dagelijkse activiteiten worden belemmerd, u kunt gewoon doorgaan met uw dagelijkse activiteiten. Wanneer er korstjes ontstaan is het belangrijk deze niet te krabben, wanneer u jeuk heeft raak dan de huid alleen aan met een oor wattenstaafje. Na ongeveer 1 week lijkt de pigmentatie een stuk minder maar de kleur komt weer omhoog.

Na de behandeling krijgt u ook nazorg instructies, en ook op mee op papier. Het is belangrijk dat u zich hieraan houdt. U heeft altijd een nabehandeling nodig binnen twee maanden, deze is inclusief in de prijs. (6-8 weken)

Tijdens de nabehandeling controleren we het genezingsproces en zetten we de puntjes op de i. Zo krijgen je het allerbeste resultaat.

Het pigment zal na een touch up behandeling nog met maar 20% vervagen

Verloop van Genezing PMU lippen:

In het beging ziet het er heel donker uit en kan je denken OH jeetje wat heb ik gedaan. Dit is heel normaal, zodra het genezen is, is de kleur lichter. Na een aantal dagen zal het gaan vervellen waardoor er ongelijkheden, vlekken, korsten en pigmentverlies zullen ontstaan. Dit is normaal en hoort bij het genezingsproces. Het is geen reden voor ongerustheid. Probeer er zo min mogelijk aan te zitten zodat het mooi kan genezen. Het perfecte eindresultaat is 90 dagen na de bijwerking zichtbaar. Het pigment heeft namelijk tijd nodig om van de onderhuid terug naar de huidoppervlakte te komen.

 • Dag 1-4: De kleur is zeer donker
 • Dag 5-10: Er ontstaan barsten en plekken (geen kleur te zien onder de barsten en plekken)
 • Dag 11-27: Je ziet géén zichtbare kleur of vorm
 • Dag 28-55: De kleur en vorm begint terug te komen
 • Dag 56: De kleur en vorm zichtbaar

 

Nazorg en controle PMU Lippen

Uiteraard krijg je na de behandeling een uitgebreide nazorg formulier mee en een afspraak voor na 6 weken controle.
Bij deze controle kan de make-up nog worden bijgewerkt of aangepast indien nodig.

Hoelang blijft permanente make-up zitten?

Afhankelijk van de plaats van de PMU, de behandeling en de huid zal de pigmentatie in de loop van de tijd gaan vervagen. Dit komt onder andere door de natuurlijke cel vernieuwing en het invloed van Uv-licht. De huid van ieder persoon is weer anders, bij de een zal het langer mooi blijven dan bij de ander. Permanente make-up Ombre brows blijven gemiddeld 1,5 tot 3 jaar goed maar zullen wel gaan vervagen waarvoor wij een touch-up adviseren na een jaar.

Hygiëne

Bij elke behandeling wordt er een nieuwe steriele naald gebruikt. De naald wordt vlak voor de behandeling uit een steriele verpakking gehaald. Wij zijn GGD gecertificeerd en werken uitsluitend volgens de richtlijnen van de GGD.

 

Wat is het verschil tussen permanente make-up en een tatoeage?

Het verschil zit in het gebruik van de naalden, het pigment, en de diepte van het ingebrachte pigment. Bij een tatoeage gaat de naald dus dieper en wordt het pigment ingekapseld door vetcellen en daardoor zal deze dus veel langzamer vervagen. Het grote voordeel bij permanente make-up is juist dat het vervaagd zodat het na verloop van tijd nog aangepast kan worden en eventueel met nieuwe technieken weer opgefrist.

Verloop na de PMU Lippen behandeling

Tot drie dagen na de behandeling PMU lippen:

 • Geen watercontact
 • Niet de permanente make-up aanraken
 • Niet sporten of inspanning waarbij je heel erg gaat zweten
 • Geen make up of crème op de wenkbrauwen, rondom mag wel

Na de behandeling:

 • Een week niet zwemmen en geen sauna
 • Twee weken niet zonnen of zonnebanken
 • Twee weken de wenkbrauwen niet verven
 • Twee weken geen gezichtsbehandelingen laten uitvoeren
 • Na twee weken blijven beschermen met SPF 50 om de kleur zo lang mogelijk te behouden

Minimale Leeftijd Permanente make-up

De minimale leeftijd voor permanente make up is 17 jaar, waarbij 1 van de ouders dient mee te komen naar de behandeling en toestemming te geven op een consentformulier. Boven de 18 mag je zelf beslissen over de behandeling.

 

Verschillen in behandelingen

De resultaten van een PMU behandeling kunnen verschillend zijn. Dit kan te maken hebben met verschillende factoren, zoals bijvoorbeeld huidtype of leeftijd. Niet bij iedere klant pakt de PMU de eerste behandeling goed. Mochten er verschillen ontstaan tussen de eerste en de tweede behandeling (na genezing als de korstjes eraf zijn gevallen) kunt u het rustig bijtekenen tot de volgende behandeling, Tijdens de tweede en mogelijk derde behandeling kijken wij opnieuw naar de vorm en kleur, en werken wij dit bij totdat u helemaal tevreden bent.

Hoe zit het met garantie:

Na de permanente make-up behandeling heb je altijd recht op een touch-up behandeling na 6 – 8 weken. Eerder dan deze termijn behandelen wij niet. Dit komt omdat het helingsproces anders nog gaande is. Na de touch-up behandeling heb je nog garantie t/m 4 weken. Mocht er iets niet naar je zin zijn, of te snel zijn vervaagd kun je in overleg langskomen. Buiten deze garantie termijn geldt het tarief voor een touch-up binnen 12/18/24 maanden of na 24 maanden het standaard tarief. Je bent zelf verantwoordelijk voor het maken van de touch-up behandeling en wij adviseren deze direct na de 1e behandeling vast te leggen.
Wij zijn op geen enkele wijze verantwoordelijk voor een volle agenda indien je niet direct na de eerste afspraak de touch-up afspraak hebt ingeboekt.

Mag je permanente make up laten zetten als je zwanger bent?

Je mag geen permanente make up behandeling ondergaan wanneer je zwanger bent. Dit komt omdat hormonen ervoor zorgen dat pigment minder goed kan pakken in de huid. Daarnaast en de voornaamste reden is wanneer er zich een infectie voordoet kunt u geen antibiotica nemen vanwege de zwangerschap.

Ik heb botox / fillers, mag ik dan permanente make-up laten doen?

Dit kan, alleen moet er 2 weken tussen de laatste behandeling van de fillers of botox zitten voordat er permanente make up geplaatst mag worden.

Wat is een intake formulier?

The Skinfirm werkt met een intake formulier om alle veiligheidseisen te kunnen waarborgen. Dit houdt in dat the Skinfirm onder bepaalde omstandigheden niet behandeld. Door middel van het intakeformulier wordt dit alvorens de behandeling met u doorgenomen. Alle gegevens die door u worden ingevuld zijn en blijven te allen tijde privé en vallen onder de privacy wetgeving.

Wanneer mag je geen permanente make-up behandeling

Helaas is het niet mogelijk om bij iedereen PMU toe te passen. Daarom is het belangrijk om vooraf aan te geven of u huidaandoeningen heeft. Dan kan kunnen wij u vertellen of u wel of niet behandeld kunt worden.

Wanneer of op welke plek doen wij geen PMU:

 • Op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken, wijnvlekken of zwellingen.
 • Op een plek waar minder dan drie maanden geleden een tatoeage is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet genezen is
 • Op plekken waar u het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan
 • Op een litteken dat minder dan een jaar oud is
 • Op een plek die minder dan zes weken geleden is getatoeëerd of permanente make-up heeft gehad
 • Wanneer u zwanger bent of borstvoeding geeft
 • Binnen 2 weken na het plaatsen/zetten van fillers of botox

Heeft u diabetes?

Bij diabetes (suikerziekte), is PMU in sommige gevallen af te raden omwille van een minder goede wondheling. Hierdoor kunnen kleurverschillen in het pigment ontstaan en is het resultaat niet mooi. Niet alle patiënten hebben echter een slechte wondgenezing. Bij de meeste patiënten is het dus geen probleem mits zij de zich houden aan de nazorg die voorgeschreven wordt.

GGD Vergunning & REACH

The Skinfirm heeft een GGD Vergunning voor Tatoeëren en PMU. U kunt dit ten alle tijden controleren op de speciaal hiervoor bedoelde database website: https://www.veiligtatoeerenenpiercen.nl/vind-hier-je-studio   
Deze vergunning geeft aan dat The Skinfirm werkt volgens de hygiënerichtlijnen van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid.
Laat u nooit behandelen bij een salon die niet vermeldt staat als vergunninghouder!

Wij maken gebruik van verschillende soorten naalden, afhankelijk naar wens en het type huid.
De pigmenten, de naalden en alle overige (wegwerp) artikelen zijn aangekocht in Nederland en voldoen aan alle eisen die staan in de wetgeving van het LCHV (Landelijk Centrum Hygiene en Veiligheid) en de pigmenten zijn volgens de richtlijnen van REACH

Informatie document: Informatie_PMU

 

ggd goedgekeurd

 

Volg Skinform op Facebook en Instagram
Kijk eens op onze webshop voor ondersteunende & antiaging huidverzorgingsproducten

Kijk op onze info pagina voor openingstijden en andere details