PMU Sproetjes

PMU Sproetjes ook wel Faux Freckles

PMU Sproetjes ook wel Faux Freckles zijn helemaal BOOMING en is ook heel begrijpelijk want sproetjes en moedervlekken behoren tot 1 van de 7 schoonheden en het geeft ons een glow en geeft je een super schattig en lief uiterlijk. Je krijgt een voorjaar & zomer gevoel. Een levendig en stralend effect.

Vloek en Zegen Sproetjes ook wel Faux Freckles

Je zult het altijd zien: wie van nature sproeten heeft wil er graag vanaf. En wie ze niet heeft wil ze soms zo graag dat er een permanente cosmetische oplossing bij aan te pas moet komen. Het voordeel van gepigmenteerde sproeten is dat ze gelijkmatig en gericht kunnen worden aangebracht.

Tekenen Sproetjes ook wel Faux Freckles

Er zijn heel veel mensen die hun sproetjes dagelijks tekenen als make-up maar dit heeft natuurlijk zijn nadelen. (Regel / vochtigheid etc)
Dit tekenen is nu verleden tijd want met de nieuwste Semi permanente make-up technieken kan jij jouw sproetjes op je gezicht laten zetten waar je ongeveer  ongeveer 6 maanden tot 1,5 plezier van hebt. Soms langer maar dat hangt van een aantal factoren af zoals huidverzorging, levensstijlen, zon etc. Faux Freckles worden met de pmu machine gezet.

Voorbeelden mee nemen

Sproetjes zijn er in allerlei kleuren, vormen en kunnen verspreid of dicht bij elkaar gezet worden. Je kunt dit zelf bepalen. Ga jij voor wat subtiele sproetjes of lekker veel? Mocht je geïnteresseerd zijn in de Faux Freckles, zoek dan van te voren goed uit wat je mooi vindt en breng het liefst een paar voorbeelden plaatjes mee naar de afspraak.

Voor dat de behandeling start teken ik de sproetjes helemaal voor. Wil je ze alleen rondom en op je neus .. je wangen .. onder je ogen of ook je voorhoofd? Alles is mogelijk

Sproetjes of ook wel Faux Freckles

Voor wie zijn PMU Sproetjes ook wel Faux Freckles geschikt?

 • Voor iedereen die natuurlijk ogende sproetjes wilt.
 • Voor diegene die al sproetjes heeft, maar er meer wil toevoegen.

Voordelen van PMU Sproetjes ook wel Faux Freckles :

 • Sproeten geven je een glow waardoor je nooit bleek overkomt.
 • Blijft 1 tot 2 jaar zitten
 • Altijd een verzorgde look zonder moeite te doen

Gemiddeld duurt de Sproetjes ook wel Faux Freckles behandeling 2 uur

 

PMU Sproetjes ook wel Faux Freckles intake

We starten eerst met een intake waarbij je de toestemmingsformulieren en contra-indicatie formulieren invult. Vervolgens kunnen we de gewenste kleur bepalen en de hoeveelheid / plek van de Sproetjes – Faux Freckles uitmeten of ook wel intekenen.

PMU Sproetjes ook wel Faux Freckles  technieken

Je hebt diverse technieken. Het mooiste is om de sproetjes niet allemaal mooi rond te maken en niet alles in de zelfde kleuren. Juist door te werken met verschillende kleuren en vormen
krijg je wat diepte en een speels natuurlijk effect.

PMU Sproetjes ook wel Faux Freckles is perfect als:

 • Als je altijd een vrolijke zomerse uitstraling wilt hebben


Doet een PMU Sproetjes ook wel Faux Freckles behandeling pijn?

De behandeling permanente make-up is niet geheel gevoelloos, maar wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren.
Verdoving is niet nodig, eventueel als voorbereiding is paracetamol half uur vooraf innemen toegestaan.

 

Gelijk na de behandeling kunnen de aangebrachte sproetjes wat opzwellen en zal je gezicht ook wat roder zijn, net zoals bij het zetten van een echte tattoo. Dit effect verdwijnt na ongeveer een paar uur. Na de behandeling zullen de sproetjes ook donkerder zijn dan gewenst. Vervolgens ontstaan er kleine vliesachtig korstjes, deze laten na ongeveer 4 á 5 dagen los, waarna de sproetjes een stuk lichter van kleur zijn en krijg je het effect van ‘echte natuurlijke sproeten’. Na ongeveer drie tot vier weken is de huid volledig genezen.


Voorbereiding voor de PMU Sproetjes ook wel Faux Freckles  behandeling: 

Hieronder bespreken we de stappen die je het beste kunt volgen als je een permanente make-up behandelingen ingepland hebt.

 • 1 week voor de behandeling:
  • 1 week voor de behandeling mag u niet meer naar de zonnebank en geen peelings of microneedling  doen.
 • 24 uur voor de behandeling:
  • Het is zeer belangrijk dat u geen alcohol, pijnstilling, drugs of bloed verdunnende medicatie inneemt binnen 24 uur alvorens de behandeling.  Overleg eventueel met uw arts omtrent het eventueel overslaan van de medicatie. Pijnstillers zoals paracetamol mogen wel genomen worden.
  • Cafeïne mag de 4 uur voor de behandeling niet ingenomen worden. Onder cafeïne valt: koffie, thee (theïne), energie dranken en frisdranken zoals cola.

Wij vragen u zich zeer strikt aan bovenstaande regels te houden omdat dit de behandeling van de permanente make-up negatief beïnvloed.

 

Genezingsproces PMU Sproetjes ook wel Faux Freckles

Het genezingsproces verloopt per persoon verschillend (hoe snel je geneest) maar over het algemeen is het proces:   De eerste paar dagen kan de pigmentatie wat donkerder lijken, dit komt door de korstvorming, maar niet zo donker dat uw dagelijkse activiteiten worden belemmerd, u kunt gewoon doorgaan met uw dagelijkse activiteiten. Wanneer er korstjes ontstaan is het belangrijk deze niet te krabben, wanneer u jeuk heeft smeer dan zachtjes wat vaseline op de plekjes. Na ongeveer 1 week lijkt de pigmentatie een stuk minder maar de kleur komt weer omhoog.

Na de behandeling krijgt u ook nazorg instructies, en ook op mee op papier. Het is belangrijk dat u zich hieraan houdt.
Soms heeft u een nabehandeling nodig binnen twee maanden, deze is inclusief in de prijs. (6-8 weken)

Tijdens de nabehandeling controleren we het genezingsproces en zetten we eventueel de puntjes op de i. Zo krijgen je het allerbeste resultaat.

Het pigment zal na een touch up behandeling nog met maar 20% vervagen

 

Verloop van PMU Sproetjes ook wel Faux Freckles Genezing:

In het beging zien de Sproetjes ook wel Faux Freckles er heel donker uit en kan je denken OH jeetje wat heb ik gedaan. Dit is heel normaal, zodra het genezen is, is de kleur lichter. Na een aantal dagen zal het gaan vervellen waardoor er ongelijkheden, vlekken, korsten en pigmentverlies zullen ontstaan. Dit is normaal en hoort bij het genezingsproces. Het is geen reden voor ongerustheid. Probeer er zo min mogelijk aan te zitten zodat het mooi kan genezen. Het perfecte eindresultaat is 90 dagen na de bijwerking zichtbaar. Het pigment heeft namelijk tijd nodig om van de onderhuid terug naar de huidoppervlakte te komen.

 

Nazorg en controle PMU Sproetjes ook wel Faux Freckles

Uiteraard krijg je na de behandeling een uitgebreide nazorg formulier mee en een afspraak voor na 6 weken controle.
Bij deze controle kan de make-up nog worden bijgewerkt of aangepast indien nodig.

Hoelang blijft PMU Sproetjes ook wel Faux Freckles zitten?

Afhankelijk van de plaats van de PMU, de behandeling en de huid zal de pigmentatie in de loop van de tijd gaan vervagen. Dit komt onder andere door de natuurlijke cel vernieuwing en het invloed van Uv-licht. De huid van ieder persoon is weer anders, bij de een zal het langer mooi blijven dan bij de ander. De Sproetjes ook wel Faux Freckles blijven gemiddeld 6 maanden tot 1,5 jaar goed en soms ook wel langer maar zullen wel gaan vervagen waarvoor wij een touch-up adviseren na een tot anderhalf jaar.

Hygiëne

Bij elke behandeling wordt er een nieuwe steriele naald gebruikt. De naald wordt vlak voor de behandeling uit een steriele verpakking gehaald. Wij zijn GGD gecertificeerd en werken uitsluitend volgens de richtlijnen van de GGD.

Wat is het verschil tussen permanente make-up en een tatoeage?

Het verschil zit in het gebruik van de naalden, het pigment, en de diepte van het ingebrachte pigment. Bij een tatoeage gaat de naald dus dieper en wordt het pigment ingekapseld door vetcellen en daardoor zal deze dus veel langzamer vervagen. Het grote voordeel bij permanente make-up is juist dat het vervaagd zodat het na verloop van tijd nog aangepast kan worden en eventueel met nieuwe technieken weer opgefrist.

Verloop na de PMU Sproetjes ook wel Faux Freckles behandeling

Tot drie dagen na de behandeling:

 • Geen watercontact
 • Niet de permanente make-up aanraken
 • Niet sporten of inspanning waarbij je heel erg gaat zweten

Na de behandeling:

 • Een week niet zwemmen en geen sauna
 • Een week geen make up of crème op de sproetjes, rondom mag wel
 • Twee weken niet zonnen of zonnebanken
 • Twee weken geen gezichtsbehandelingen laten uitvoeren
 • Na twee weken blijven beschermen met SPF 50 om de kleur zo lang mogelijk te behouden

Minimale Leeftijd Permanente make-up

De minimale leeftijd voor permanente make up is 17 jaar, waarbij 1 van de ouders dient mee te komen naar de behandeling en toestemming te geven op een consentformulier. Boven de 18 mag je zelf beslissen over de behandeling.

 

Verschillen in behandelingen

De resultaten van een PMU behandeling kunnen verschillend zijn. Dit kan te maken hebben met verschillende factoren, zoals bijvoorbeeld huidtype of leeftijd. Niet bij iedere klant pakt de PMU de eerste behandeling goed. Mochten er verschillen ontstaan tussen de eerste en de tweede behandeling (na genezing als de korstjes eraf zijn gevallen) kunt u het rustig bijtekenen tot de volgende behandeling, Tijdens de tweede en mogelijk derde behandeling kijken wij opnieuw naar de vorm en kleur, en werken wij dit bij totdat u helemaal tevreden bent.

Hoe zit het met garantie:

Na de permanente make-up behandeling heb je altijd recht op een touch-up behandeling na 6 – 8 weken. Eerder dan deze termijn behandelen wij niet. Dit komt omdat het helingsproces anders nog gaande is. Na de touch-up behandeling heb je nog garantie t/m 4 weken. Mocht er iets niet naar je zin zijn, of te snel zijn vervaagd kun je in overleg langskomen. Buiten deze garantie termijn geldt het tarief voor een touch-up binnen 12/18/24 maanden of na 24 maanden het standaard tarief. Je bent zelf verantwoordelijk voor het maken van de touch-up behandeling en wij adviseren deze direct na de 1e behandeling vast te leggen.
Wij zijn op geen enkele wijze verantwoordelijk voor een volle agenda indien je niet direct na de eerste afspraak de touch-up afspraak hebt ingeboekt.

Mag je permanente make up laten zetten als je zwanger bent?

Je mag geen permanente make up behandeling ondergaan wanneer je zwanger bent. Dit komt omdat hormonen ervoor zorgen dat pigment minder goed kan pakken in de huid. Daarnaast en de voornaamste reden is wanneer er zich een infectie voordoet kunt u geen antibiotica nemen vanwege de zwangerschap.

Ik heb botox / fillers, mag ik dan permanente make-up laten doen?

Dit kan, alleen moet er 2 weken tussen de laatste behandeling van de fillers of botox zitten voordat er permanente make up geplaatst mag worden.

Wat is een intake formulier?

The Skinfirm werkt met een intake formulier om alle veiligheidseisen te kunnen waarborgen. Dit houdt in dat the Skinfirm onder bepaalde omstandigheden niet behandeld. Door middel van het intakeformulier wordt dit alvorens de behandeling met u doorgenomen. Alle gegevens die door u worden ingevuld zijn en blijven te allen tijde privé en vallen onder de privacy wetgeving.

Wanneer mag je geen permanente make-up behandeling

Helaas is het niet mogelijk om bij iedereen PMU toe te passen. Daarom is het belangrijk om vooraf aan te geven of u huidaandoeningen heeft. Dan kan kunnen wij u vertellen of u wel of niet behandeld kunt worden.

Wanneer of op welke plek doen wij geen PMU:

 • Op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken, wijnvlekken of zwellingen.
 • Op een plek waar minder dan drie maanden geleden een tatoeage is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet genezen is
 • Op plekken waar u het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan
 • Op een litteken dat minder dan een jaar oud is
 • Op een plek die minder dan zes weken geleden is getatoeëerd of permanente make-up heeft gehad
 • Wanneer u zwanger bent of borstvoeding geeft
 • Binnen 2 weken na het plaatsen/zetten van fillers of botox

Heeft u diabetes?

Bij diabetes (suikerziekte), is PMU in sommige gevallen af te raden omwille van een minder goede wondheling. Hierdoor kunnen kleurverschillen in het pigment ontstaan en is het resultaat niet mooi. Niet alle patiënten hebben echter een slechte wondgenezing. Bij de meeste patiënten is het dus geen probleem mits zij de zich houden aan de nazorg die voorgeschreven wordt.

GGD Vergunning & REACH

The Skinfirm heeft een GGD Vergunning voor Tatoeëren en PMU. U kunt dit ten alle tijden controleren op de speciaal hiervoor bedoelde database website: https://www.veiligtatoeerenenpiercen.nl/vind-hier-je-studio   
Deze vergunning geeft aan dat The Skinfirm werkt volgens de hygiënerichtlijnen van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid.
Laat u nooit behandelen bij een salon die niet vermeldt staat als vergunninghouder!

Wij maken gebruik van verschillende soorten naalden, afhankelijk naar wens en het type huid.
De pigmenten, de naalden en alle overige (wegwerp) artikelen zijn aangekocht in Nederland en voldoen aan alle eisen die staan in de wetgeving van het LCHV (Landelijk Centrum Hygiene en Veiligheid) en de pigmenten zijn volgens de richtlijnen van REACH

Informatie document: Informatie_PMU

 

ggd goedgekeurd

Volg Skinform op Facebook en Instagram
Kijk eens op onze webshop voor ondersteunende & antiaging huidverzorgingsproducten

Kijk op onze info pagina voor openingstijden en andere details