PMU Wenkbrauwen

PMU Wenkbrauwen

PMU Wenkbrauwen, Permanente Make-up of eigenlijk semi permanente make-up lijkt qua techniek op een tatoeage, maar het doel is iets anders. Op een subtiele en heel natuurlijke wijze brengen we pigmenten in de bovenste laag van de huid aan (de dermis of Stratum Basaal). Met deze techniek creëren we volle, natuurlijke en mooie wenkbrauwen. Het is semi permanent omdat de inkt met de tijd zal vervagen.
Om optimaal te kunnen genieten van jouw wenkbrauwen adviseren wij dan ook om regelmatig een touch-up behandeling te laten doen tegen een gereduceerd tarief (binnen 12/18/24 maanden). Na 24 maanden zal een nieuwe behandeling als tarief gelden.

Wanneer je kiest voor PMU wenkbrauwen zullen wij samen kijken welke techniek het meest geschikt is voor jouw wensen.

Permanente PMU Wenkbrauwen technieken

Je hebt diverse technieken zoals hairstrokes – 3D brows – Powder brows –  Ombre Brows
Zo kunnen wij voor iedereen de mooiste wenkbrauwen maken net naar wat jouw wensen zijn. De prijs van de wenkbrauw technieken zijn allemaal gelijk.

PMU Wenkbrauwen is perfect als:

 • Als jouw huidige vorm wenkbrauwen niet zo mooi is als jij zou willen
 • Als je niet zo heel veel / weinig of geen wenkbrauw haren hebt
 • Als je een heel dun lijntje wenkbrauwen hebt en deze breder zou willen
 • Als jouw  wenkbrauwen ongelijk zijn
 • Als je graag wakker wilt worden en je wenkbrauwen al perfect wil hebben zonder make-up
 • Als u slechtziend bent of als u het lastig vindt u zelf op te maken


Doet een behandeling pijn?

De behandeling permanente make-up is niet geheel gevoelloos, maar wordt over het algemeen niet als heel pijnlijk ervaren.
Er is een enkeling die het als gevoelig ervaart.

Onze voorkeur gaat uit naar NIET verdoven. De huid kan met verdoving altijd anders reageren en door de nieuwste technieken en apparatuur is de behandeling voor bijna iedereen gewoon vol te houden.  Eventueel als voorbereiding is paracetamol half uur vooraf innemen toegestaan.

Mocht jij toch er voor kiezen om het te willen laten verdoven dan dien je zelf deze bij de huisarts aan te vragen (Emla creme) en een half uur voor de behandeling aan te brengen en te laten intrekken)

 

Hoe gaat de behandeling PMU Wenkbrauwen

Wanneer je voor het eerst komt dan bespreken wij eerst samen jouw wensen en kijken wij wat jouw mogelijkheden zijn. Bij deze wensen / mogelijkheden hoort ook de keuze voor welke techniek we gaan gebruiken. Daarna zullen wij jouw wenkbrauwen gaan “mappen” en uittekenen zodat wij de “meest perfecte” brow kunnen maken. Wanneer jij tevreden bent over het model gaan we de kleur bepalen. De kleur is ook afhankelijk van jouw huid en haar kleur.

De kleur zullen we eerst op de huid testen voordat we echt van start gaan met de wenkbrauwen.

 

Voorbereiding voor de PMU wenkbrauw behandeling: 

Hieronder bespreken we de stappen die je het beste kunt volgen als je een permanente make-up behandelingen ingepland hebt.

 • 2 weken voor de behandeling:
  • 2 weken voor de behandeling mag u niet meer uw wenkbrauw haartjes of haren laten verven. Dit is heel belangrijk want je wil niet eventuele producten hiervan die nog op de huid zitten in de huid krijgen.
 • 1 week voor de behandeling:
  • 1 week voor de behandeling mag u niet meer naar de zonnebank. Ook is het beter om geen peelings of microneedling te doen.
 • 24 uur voor de behandeling:
  • Het is zeer belangrijk dat u geen alcohol, pijnstilling, drugs of bloed verdunnende medicatie inneemt binnen 24 uur alvorens de behandeling.  Overleg eventueel met uw arts omtrent het eventueel overslaan van de medicatie. Pijnstillers zoals paracetamol mogen wel genomen worden.
  • Cafeïne mag de 4 uur voor de behandeling niet ingenomen worden. Onder cafeïne valt: koffie, thee (theïne), energie dranken en frisdranken zoals cola.

Wij vragen u zich zeer strikt aan bovenstaande regels te houden omdat dit de behandeling van de permanente make-up negatief beïnvloed.

 

Powder Brows of Ombre Brows

Bij de techniek omber brows gaat de wenkbrauw van licht naar donker. Het begint licht bij de aanzet (neuskant) en wordt bij de staart donkerder. Deze techniek is uitermate geschikt als je strakke wenkbrauwen wilt maar met een luchtige aanzet.

Powder brows worden de wenkbrauwen in geschaduwd met pigment. Powder brows is de nieuwste trend op het gebied van permanente make-up (PMU) voor wenkbrauwen. De naam zegt het al; ‘powder/ poeder’, met deze techniek van permanente make-up wordt met een PMU apparaat op een heel subtiele wijze pigment aangebracht. Hierdoor lijkt het alsof je je wenkbrauwen met wenkbrauwpoeder hebt ingekleurd. Met de powder brows krijg je een zacht en natuurlijk poedereffect! De powder brow techniek is geschikt voor wie de wenkbrauwen subtieler en minder uitgesproken willen.

Hairstrokes

Deze techniek, ook wel bekend als 3D wenkbrauwen, is een techniek waarbij het pigment in de kleine strokes (net als een haartje) worden gezet. Deze techniek geeft een natuurlijke uitstraling, omdat er bij de wenkbrauwen fijne haartjes worden gepigmenteerd. De wenkbrauwen zijn dankzij de hairstroke techniek nauwelijks van het echt te onderscheiden. Dit verklaart ook waarom juist deze behandeling erg populair is. De hairstroke techniek is helaas niet geschikt voor elk huidtype. Dit komt doordat hairstrokes altijd een beetje uitlopen. Daarom adviseer ik klanten met bijvoorbeeld een vette huid om nooit te kiezen voor de hairstroke techniek. Voor dit huidtype zou mijn advies eerder de powder/poeder techniek.

 

Genezingsproces PMU Wenkbrauwen

Het genezingsproces verloopt per persoon verschillend (hoe snel je geneest) maar over het algemeen is het proces:   De eerste paar dagen kan de pigmentatie wat donkerder lijken, dit komt door de korstvorming, maar niet zo donker dat uw dagelijkse activiteiten worden belemmerd, u kunt gewoon doorgaan met uw dagelijkse activiteiten. Wanneer er korstjes ontstaan is het belangrijk deze niet te krabben, wanneer u jeuk heeft raak dan de huid alleen aan met een oor wattenstaafje. Na ongeveer 1 week lijkt de pigmentatie een stuk minder maar de kleur komt weer omhoog.

Na de behandeling krijgt u ook nazorg instructies, en ook op mee op papier. Het is belangrijk dat u zich hieraan houdt. U heeft altijd een nabehandeling nodig binnen twee maanden, deze is inclusief in de prijs. (6-8 weken)

Tijdens de nabehandeling controleren we het genezingsproces en zetten we de puntjes op de i. Zo krijgen je het allerbeste resultaat.

Het pigment zal na een touch up behandeling nog met maar 20% vervagen

Verloop van Genezing:

In het beging ziet het er heel donker uit en kan je denken OH jeetje wat heb ik gedaan. Dit is heel normaal, zodra het genezen is, is de kleur lichter. Na een aantal dagen zal het gaan vervellen waardoor er ongelijkheden, vlekken, korsten en pigmentverlies zullen ontstaan. Dit is normaal en hoort bij het genezingsproces. Het is geen reden voor ongerustheid. Probeer er zo min mogelijk aan te zitten zodat het mooi kan genezen. Het perfecte eindresultaat is 90 dagen na de bijwerking zichtbaar. Het pigment heeft namelijk tijd nodig om van de onderhuid terug naar de huidoppervlakte te komen.

 • Dag 1-4: De kleur is zeer donker
 • Dag 5-10: Er ontstaan barsten en plekken (geen kleur te zien onder de barsten en plekken)
 • Dag 11-27: Je ziet géén zichtbare kleur of vorm
 • Dag 28-55: De kleur en vorm begint terug te komen
 • Dag 56: De kleur en vorm zichtbaar

Nazorg en controle PMU Wenkbrauwen

Uiteraard krijg je na de behandeling een uitgebreide nazorg formulier mee en een afspraak voor na 6 weken controle.
Bij deze controle kan de make-up nog worden bijgewerkt of aangepast waar nodig.

Nabehandeling PMU Wenkbrauwen

Na de genezing van de wenkbrauwen (7 tot 9 weken na de eerste behandeling) dient u terug te komen voor de tweede behandeling, dit is de nabehandeling.

Tijdens de nabehandeling gaan we vooral de kleur intensiveren en eventueel ‘gaatjes’ opvullen die minder goed hebben gepakt (soms genezen de wenkbrauwen niet helemaal gelijk na de eerste behandeling, dit is volkomen normaal).

Het is gewoonlijk dat de wenkbrauwen met -50% lichter zijn geworden, de meeste mensen vragen daarom altijd om meer kleur intensiteit. Ook adviseren wij het altijd om de nabehandeling te ondergaan zodat u ook daadwerkelijk langdurig plezier zal hebben van het resultaat!

De nabehandeling duurt gemiddeld 60 minuten, pre-draw is in de meeste gevallen niet meer nodig.

Na de nabehandeling zal het genezingsproces zich opnieuw herhalen en na 7 tot 9 weken zal u het eindresultaat zien.

Hoelang blijft permanente make-up zitten?

Afhankelijk van de plaats van de PMU, de behandeling en de huid zal de pigmentatie in de loop van de tijd gaan vervagen. Dit komt onder andere door de natuurlijke cel vernieuwing en het invloed van Uv-licht. De huid van ieder persoon is weer anders, bij de een zal het langer mooi blijven dan bij de ander. Permanente make-up Ombre brows blijven gemiddeld 1,5 tot 3 jaar goed maar zullen wel gaan vervagen waarvoor wij een touch-up adviseren na een jaar.

Hygiëne

Bij elke behandeling wordt er een nieuwe steriele naald gebruikt. De naald wordt vlak voor de behandeling uit een steriele verpakking gehaald. Wij zijn GGD gecertificeerd en werken uitsluitend volgens de richtlijnen van de GGD.

 

Wat is het verschil tussen permanente make-up en een tatoeage?

Het verschil zit in het gebruik van de naalden, het pigment, en de diepte van het ingebrachte pigment. Bij een tatoeage gaat de naald dus dieper en wordt het pigment ingekapseld door vetcellen en daardoor zal deze dus veel langzamer vervagen. Het grote voordeel bij permanente make-up is juist dat het vervaagd zodat het na verloop van tijd nog aangepast kan worden en eventueel met nieuwe technieken weer opgefrist.

Wat is het verschil tussen Permanente make-up en Microblading?

In vergelijking met Microblading, geven PMU wenkbrauwen vrijwel geen nadelige effecten. Op de lange termijn helen PMU wenkbrauwen veel mooier, zonder littekenweefsel en ook in tegenstelling tot microblading, kun je PMU wenkbrauwen oneindig bij laten werken. Microblading behandeling blijft vaak 1 jaar zitten, maar pas na 2 jaar mogen de wenkbrauwen worden bijgewerkt omdat de kans op littekenweefsel anders nóg groter wordt dan het helaas al doet na één behandeling. Vaak geeft een microblading behandeling na het plaatsen al binnen korte tijd een verkleuring naar een ongewenste kleur zoals rood of grijs.

Microblading behandeling zorgt vrijwel standaard voor littekens, dit is de reden waarom je ook maar een aantal keer in je leven een microblading behandeling kunt laten uitvoeren. Microblading behandeling is niet geschikt voor alle huidtypes, bij een olierijke of vettige huid pakt de microblading behandeling vaak niet.

Het voornamelijk verschil tussen Microblading en PMU wenkbrauwen is dus dat er bij PMU geen littekenweefsel ontstaat, dit voor ieder huidtype geschikt is en voornamelijk op een mooie manier vervaagd in de huid zonder verkleuringen. Daarnaast is een Microblading behandeling vaak erg pijnlijk, terwijl een PMU behandeling vaak milder wordt ervaren dan epileren. Voorkom littekens en ongewenste verkleuring en kies voor Pmu wenkbrauwen. Het verschil tussen Microblading en Powder Brows is groot.

Verloop na de PMU Wenkbrauwen behandeling

Tot drie dagen na de behandeling:

 • Was 2x per dag je wenkbrauwen met een beetje unicura zeep en dep ze droog
 • Niet de permanente make-up aanraken
 • Niet sporten of inspanning waarbij je heel erg gaat zweten
 • Geen make up of crème op de wenkbrauwen, rondom mag wel

Na de behandeling:

 • Een week niet zwemmen en geen sauna
 • Twee weken niet zonnen of zonnebanken
 • Twee weken de wenkbrauwen niet verven
 • Twee weken geen gezichtsbehandelingen laten uitvoeren
 • Na twee weken blijven beschermen met SPF 50 om de kleur zo lang mogelijk te behouden

Minimale Leeftijd Permanente make-up

De minimale leeftijd voor permanente make up is 16 jaar, waarbij 1 van de ouders dient mee te komen naar de behandeling en toestemming te geven op een consentformulier. Boven de 18 mag je zelf beslissen over de behandeling.

 

Verschillen in behandelingen

De resultaten van een PMU behandeling kunnen verschillend zijn. Dit kan te maken hebben met verschillende factoren, zoals bijvoorbeeld huidtype of leeftijd. Niet bij iedere klant pakt de PMU de eerste behandeling goed. Mochten er verschillen ontstaan tussen de eerste en de tweede behandeling (na genezing als de korstjes eraf zijn gevallen) kunt u het rustig bijtekenen tot de volgende behandeling, Tijdens de tweede en mogelijk derde behandeling kijken wij opnieuw naar de vorm en kleur, en werken wij dit bij totdat u helemaal tevreden bent.

Hoe zit het met garantie:

Na de permanente make-up behandeling heb je altijd recht op een touch-up behandeling na 6 – 8 weken. Eerder dan deze termijn behandelen wij niet. Dit komt omdat het helingsproces anders nog gaande is. Na de touch-up behandeling heb je nog garantie t/m 4 weken. Mocht er iets niet naar je zin zijn, of te snel zijn vervaagd kun je in overleg langskomen. Buiten deze garantie termijn geldt het tarief voor een touch-up binnen 12/18/24 maanden of na 24 maanden het standaard tarief. Je bent zelf verantwoordelijk voor het maken van de touch-up behandeling en wij adviseren deze direct na de 1e behandeling vast te leggen.
Wij zijn op geen enkele wijze verantwoordelijk voor een volle agenda indien je niet direct na de eerste afspraak de touch-up afspraak hebt ingeboekt.

Mag je permanente make up laten zetten als je zwanger bent?

Je mag geen permanente make up behandeling ondergaan wanneer je zwanger bent. Dit komt omdat hormonen ervoor zorgen dat pigment minder goed kan pakken in de huid. Daarnaast en de voornaamste reden is wanneer er zich een infectie voordoet kunt u geen antibiotica nemen vanwege de zwangerschap.

Ik heb botox / fillers, mag ik dan permanente make-up laten doen?

Dit kan, alleen moet er 2 weken tussen de laatste behandeling van de fillers of botox zitten voordat er permanente make up geplaatst mag worden.

Wat is een intake formulier?

The Skinfirm werkt met een intake formulier om alle veiligheidseisen te kunnen waarborgen. Dit houdt in dat the Skinfirm onder bepaalde omstandigheden niet behandeld. Door middel van het intakeformulier wordt dit alvorens de behandeling met u doorgenomen. Alle gegevens die door u worden ingevuld zijn en blijven te allen tijde privé en vallen onder de privacy wetgeving.

Wanneer mag je geen permanente make-up behandeling

Helaas is het niet mogelijk om bij iedereen PMU toe te passen. Daarom is het belangrijk om vooraf aan te geven of u huidaandoeningen heeft. Dan kan kunnen wij u vertellen of u wel of niet behandeld kunt worden.

Wanneer of op welke plek doen wij geen PMU:

 • Op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken, wijnvlekken of zwellingen.
 • Op een plek waar minder dan drie maanden geleden een tatoeage is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet genezen is
 • Op plekken waar u het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan
 • Op een litteken dat minder dan een jaar oud is
 • Op een plek die minder dan zes weken geleden is getatoeëerd of permanente make-up heeft gehad
 • Wanneer u zwanger bent of borstvoeding geeft
 • Binnen 2 weken na het plaatsen/zetten van fillers of botox

Heeft u diabetes?

Bij diabetes (suikerziekte), is PMU in sommige gevallen af te raden omwille van een minder goede wondheling. Hierdoor kunnen kleurverschillen in het pigment ontstaan en is het resultaat niet mooi. Niet alle patiënten hebben echter een slechte wondgenezing. Bij de meeste patiënten is het dus geen probleem mits zij de zich houden aan de nazorg die voorgeschreven wordt.

GGD Vergunning & REACH

The Skinfirm heeft een GGD Vergunning voor Tatoeëren en PMU. U kunt dit ten alle tijden controleren op de speciaal hiervoor bedoelde database website: https://www.veiligtatoeerenenpiercen.nl/vind-hier-je-studio   
Deze vergunning geeft aan dat The Skinfirm werkt volgens de hygiënerichtlijnen van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid.
Laat u nooit behandelen bij een salon die niet vermeldt staat als vergunninghouder!

Wij maken gebruik van verschillende soorten naalden, afhankelijk naar wens en het type huid.
De pigmenten, de naalden en alle overige (wegwerp) artikelen zijn aangekocht in Nederland en voldoen aan alle eisen die staan in de wetgeving van het LCHV (Landelijk Centrum Hygiene en Veiligheid) en de pigmenten zijn volgens de richtlijnen van REACH

Informatie document: Informatie_PMU

ggd goedgekeurd

 

Volg Skinform op Facebook en Instagram
Kijk eens op onze webshop voor ondersteunende & antiaging huidverzorgingsproducten

Kijk op onze info pagina voor openingstijden en andere details