Fine Line Tattoo

Fine Line Tattoo

Een fine line tattoo is zoals het Engelse woord al zegt, een fijne lijnen tattoo. Subtiel, kan strak, kan sierlijk, kan minimalistisch maar ook uitgebreid. Niet te verwarren met een kleine tattoo want ook een fine line tattoo kan een hele rug bedekken.

De fine line tattoo wordt ook met een veel fijnere naald gezet dan in verhouding met een gewone tatoeage.

Is een Fine Line Tattoo pijnlijk?

Mocht het de eerste keer zijn dat je een tattoo laat zetten dan kan ik mij voorstellen dat je het heel spannend vindt. Je hebt tenslotte geen idee hoe het voelt. Het gevoel van het zetten van een tatoeage hangt ten eerste ontzettend af van de plek. Zo zijn de ribben bijvoorbeeld een stuk gevoeliger dan de buitenkant van de bovenarm. De ‘pijn’ is vaak echt wel goed te doen en valt reuze mee.

Ik zou het zelf omschrijven als een klein beetje prikkend, een beetje zoals het epileren van je been. Maak je in ieder geval geen zorgen want bij tattoos met dunne lijnen worden ook dunne naalden gebruikt, en wordt de tattoo vaak niet dik ingekleurd – dat scheelt al een heleboel qua pijn.

Vervaagt een Fine line tattoo?

Vaak wordt gedacht dat minimalistische tatoeages makkelijker vervagen, of juist uit kunnen lopen. Hoewel niks onmogelijk is, is de kans klein dat je over een paar jaar met een vervaagde of uitgelopen tattoo zit als deze goed is gezet. Het is vooral bij tatoeages met dunne lijnen belangrijk dat je goed nadenkt over de plek. De kans is namelijk wel groter dat je tattoo vervaagt als je ‘m bijvoorbeeld op je handen laat zetten – dit komt door wrijving. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor een tatoeage onder je voet.

Het helingsproces is ook erg belangrijk om zolang mogelijk te genieten van een mooie fine line tattoo.

Fine Line tattoo minimale leeftijd:

Ik zet fine line tattoos bij personen vanaf 16 jaar, met toestemming van een ouder/voogd. Vanaf 18 jaar kan je zonder begeleiding komen. Onder de 18 zet ik geen tattoos op handen, hals, nek, gezicht etc.

Fine line Tattoo

Genezing Fine line tattoo

De genezingstijd van een fineline tattoo bedraagt ongeveer 1-3 weken. Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een belangrijke rol. Tijdens het genezingsproces kan de fineline tattoo licht gaan jeuken (dit is normaal).

Persoonlijke hygiëne tijdens de genezingstijd is absoluut noodzakelijk.

Voorzorgsmaatregelen Fine line tattoo

 

Direct na het tatoeëren

Nazorg Fineline Tattoo

LET OP: gebruik GÉÉN wonddesinfectiemiddelen op je fineline zoals: Sterilon, Betadine, Sterillium.

 

Heeft u diabetes?

Bij diabetes (suikerziekte), is PMU in sommige gevallen af te raden omwille van een minder goede wondheling. Hierdoor kunnen kleurverschillen in het pigment ontstaan en is het resultaat niet mooi. Niet alle patiënten hebben echter een slechte wondgenezing. Bij de meeste patiënten is het dus geen probleem mits zij de zich houden aan de nazorg die voorgeschreven wordt.

GGD Vergunning & REACH

The Skinfirm heeft een GGD Vergunning voor Tatoeëren en PMU. U kunt dit ten alle tijden controleren op de speciaal hiervoor bedoelde database website: https://www.veiligtatoeerenenpiercen.nl/vind-hier-je-studio   
Deze vergunning geeft aan dat The Skinfirm werkt volgens de hygiënerichtlijnen van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid.
Laat u nooit behandelen bij een salon die niet vermeldt staat als vergunninghouder!

 

Wij maken gebruik van verschillende soorten naalden, afhankelijk naar wens en het type huid.
De pigmenten, de naalden en alle overige (wegwerp) artikelen zijn aangekocht in Nederland en voldoen aan alle eisen die staan in de wetgeving van het LCHV (Landelijk Centrum Hygiene en Veiligheid) en de pigmenten zijn volgens de richtlijnen van REACH

 

ggd goedgekeurd

Volg Skinform op Facebook en Instagram
Kijk eens op onze webshop voor ondersteunende & antiaging huidverzorgingsproducten

Kijk op onze info pagina voor openingstijden en andere details

  • Fine Line Tattoo
    Prijs